Isnin, 29 Februari 2016

Petua 1

Petua Untuk Slim Dan Kuatkan Lutut(*)Kalau umur makin meningkat, makin banyak penyakit yang singgah. Kadang walau dah makan macam-macam jenis ubat, penyakit tetap tahap yang sama. Langsung tak berganjak. Cuba anda guna petua ini pula, orang kata sangat mujarab...

(*)CARA SUSUTKAN BERAT BADAN.

1. (*)Makan epal HIJAU atau minum jusnya tiap-tiap hari sekurang-kurangnya satu biji sehari selama seminggu. Tujuannya untuk membuang lemak visceral (lemak yang terdapat dicelah-celah otot perut) dan untuk mengikis lapisan kanji tepung gandum dan sisa-sisa makanan yang lain dari dinding usus. (Gandum yang terdapat sekarang mengandungi bahan kimia. Bahan kimia itulah yang menyebabkan warna asalnya bertukar daripada kuning menjadi putih dan boleh menyebabkan kanser usus).

(*)Ingat: Kalau dimakan mentah, epal boleh dimakan bersama-sama makanan lain. Tetapi kalau jus, tidak boleh disulam dengan makanan lain kecuali setelah berlalu 15-20 minit.

2. (*)Makan pula buah LEMON atau minum jusnya 1 biji sebelum sarapan ATAU 1 biji sebelum tidur tiap-tiap hari untuk tujuan detoksifikasi. Berbeza dari jenis-jenis limau yang lain, lemon bersifat asid sewaktu di luar tetapi bertukar menjadi alkali setelah masuk ke dalam badan. Lemon ini rasanya sangat masam. Untuk mengurangkan masamnya, boleh dibuat jus dan campurkan dengan madu atau buat air lemon dengan menggunakan gula perang.

(*)Kesannya boleh dirasai dalam masa dua minggu.

(*)CARA KUATKAN LUTUT

(*)Racik kacang lendir (bendi) muda nipis-nipis dan rendam dalam air panas sebelum tidur kemudian minum pada sebelah pagi sebelum sarapan. Amalkan setiap hari. Kesannya boleh dilihat dalam tempoh sebulan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan